Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС отримала право продовжити документальні позапланові перевірки за певних умов

15 вересня 2020, 14:55
1560
0
Реклама

В ГУ ДПС у м. Києві нагадали підприємцям про зміни у проведенні документальних перевірок згідно Закону № 466.

Завдяки оновленій редакції п. 82.2 ПКУ податківці можуть додатково продовжити документальні позапланові перевірки на три робочі дні, у разі якщо платником при проведенні перевірки надано документи менше ніж за три робочі дні до її завершення.

Також під час перевірок посадові особи мають право отримувати від платників належним чином завірені копії первинних документів.

Змінилися й строки для надання посадовою особою запиту про надання документів (п. 85.4 ПКУ). Такий запит повинен бути поданий не пізніше ніж за п'ять робочих днів до дати завершення перевірки.

Якщо контролюючий орган порушив визначений термін щодо надання запиту, за заявою платника перевірка повинна бути зупинена на строк не менше ніж п'ять робочих днів.

Насамкінець звертають увагу, що у зв'язку із змінами до п. 82.4 ПКУ, контролюючий орган має можливість зупиняти документальні перевірки всіх категорій платників податків.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Стежите за усіма новинами по темі "Перевірки"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини