Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пояснив, куди сплачувати ПДФО із зарплати, якщо місця працевлаштування і роботи в різних населених пунктах

17 вересня 2020, 10:40
3958
0
Реклама

В Мінфіні пояснили порядок сплати ПДФО та військового збору до бюджету із зарплат працівників соціальних служб, які працюють у селах.

У листі від 29.05.2020 р. № 11220-02-2/16201 відсилають до ч. 2 ст. 64 БКУ, за якою ПДФО сплачують (перераховують) податкові агенти - юрособи (її філії, відділення, інші відокремлені підрозділи) чи представництва нерезидента - юрособами, а зараховують до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачують фізособі.

Такий порядок застосовують всі юрособи, у т. ч. такі, що мають філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що розташовані на території іншої територіальної громади, ніж така юрособа, а також відокремлені підрозділи, яким в установленому порядку надано повноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку (далі - відокремлений підрозділ). У разі прийняття рішення про створення відокремленого підрозділу юрособа повідомляє про це контролюючі органи за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням таких новостворених підрозділів (пп. 168.4.2 ПКУ).

У свою чергу суми ПДФО, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізосіб, за звітний період перераховують до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу (пп. 168,4.3 ПКУ).

Якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов'язки податкового агента виконує юрособа. Тоді ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Тож, коли територіальний центр соціального обслуговування не має відокремлених підрозділів у селах, ПДФО зараховується до відповідного бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) територіального центру.

Також читайте статтю "Сплата ПДФО та військового збору: нетипові ситуації" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовим доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини