Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За несвоєчасне подання та неподання податкових декларацій не штрафують до завершення карантину — ДПС

22 вересня 2020, 16:55
7634
0
Реклама

Платників податків, які упродовж періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться карантин, подавали податкову звітність (крім ПДВ, акцизу, ренти) за податкові (звітні) періоди, граничні терміни подання яких припадали на цей період, але після граничного терміну подання, не оштрафують згідно із п. 120.1 ПКУ .

До того ж в цей період не застосовують штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ, у разі неподання платниками податків податкової звітності (крім ПДВ, акцизу, ренти) за податкові (звітні) періоди, граничні терміни подання яких припадали на цей період.

Але якщо не подана або несвоєчасно подана в період карантину податкова звітність з ПДВ, акцизу, ренти, то до платників податків застосовують штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ.

Йдеться про штраф в розмірі 340 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання податкової звітності. За таке повторне правопорушення штраф збільшується уже до розміру 1020 грн.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Враховуйте, що в "червоній" зоні діють нові "карантинні" обмеження із 22 вересня, натомість адаптивний карантин продовжили до 31 жовтня.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини