Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП знімають з обліку платників ЄСВ у разі припинення діяльності — ДПС

24 вересня 2020, 15:30
6957
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що зняття з обліку платників єдиного внеску - фізосіб - підприємців (далі - ФОП) здійснюється контролюючими органами на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку (частина 1 ст. 5 Закону про ЄСВ).

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП така фізособа користується правами, виконує обов'язки та несе відповідальність, що передбачені для платника єдиного внеску, у частині діяльності, яка здійснювалася нею як ФОП (частини 4 ст. 6 Закону про ЄСВ).

При цьому останнім звітним періодом є період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності такої фізичної особи (частина 8 ст. 9 Закону про ЄСВ).

Платник єдиного внеску (ФОП) знімається з обліку після проведення перевірки та здійснення остаточного розрахунку зі сплати єдиного внеску.

До реєстру страхувальників вносяться відповідні записи із зазначенням дати та причини зняття з обліку платника ЄСВ.

Більше підказок для ФОПів та їх бухгалтерів знайдете у матеріалах сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом:

- "Закриваємо ФОП: алгоритм дій";

- "Штрафні санкції за податкові порушення: реєстраційні дані";

- "Штрафи за податкові порушення: зберігання первинних документів";

- "Повідомлення № 20-ОПП: заповнення форми та нетипові ситуації";

- "Особливості подання та заповнення підприємцями Звіту з ЄСВ".

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини