Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали три головні помилки платників в операціях з підакцизним товаром

28 вересня 2020, 11:10
692
0
Реклама

Офіс великих платників податків Державної податкової служби нагадав, що навіть у період карантину податкові органи мають право проводити фактичні перевірки щодо обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; цільового використання пального та спирту етилового; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками.

Таких перевірок фахівцями Офісу станом на 1 вересня проведено 190. Найбільш поширеними порушеннями, які були встановлені під час проведення фактичних перевірок, є:

- недотримання вимог щодо використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару згідно УКТЗЕД. Починаючи з 01.08.2020 року фінансова санкція за дане порушення збільшилась із 85 грн до 511 гривень;

- порушення порядку обліку, виробництва та обігу пального, за що передбачена відповідальність у розмірі подвійної вартості не облікованих товарів за місцем реалізації;

- необладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та рівномірами-лічильниками та відсутність реєстрації в Єдиному Державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників. Вказані порушення передбачають застосування штрафних санкцій у розмірі 20 тис грн за кожний необладнаний резервуар або місце відпуску пального. У разі встановлення на акцизному складі протягом року повторного порушення, відповідальність - 50 тис грн.

Крім цього запроваджена низка новацій зокрема у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Так, з 01 серпня 2020 року за незастосування РРО або програмних РРО, застосування їх з порушенням встановлених законодавством вимог, діють штрафні (фінансові) санкції - штрафи у розмірі 10 % (за перше порушення) і 50 % (за кожне наступне порушення) вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг).

Детальніше про це - в матеріалі "Серпневі РРО-новації: готуймось до оновлених штрафів" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом та ознайомтеся з іншими актуальними публікаціями цього видання:

- "До яких податкових наслідків призводить безоплатне надання талонів на пальне";

- "ФОП-єдинник торгує ПММ: обережність не завадить";

- "Критерії ризиковості для блокування ПН/РК і показники позитивної податкової історії платника".

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте, та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини