Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують скасувати ліцензування туроператорів

1 жовтня 2020, 09:40
1612
0
Реклама

Всіх суб'єктів туристичної діяльності пропонують звести у Єдиний туристичний реєстр. Така норма може з'явитися в оновленому Законі України "Про туризм".

Нардепи зареєстрували законопроект № 4162 від 29.09.2020 р., котрим викладуть у новій редакції профільний Закон, а також змінять інші законодавчі акти щодо основних засад розвитку туризму.

Право на туристичну діяльність суб'єкт господарювання набуватиме, подавши до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері туризму та курортів, повідомлення про початок здійснення такої діяльності. На основі цього повідомлення внесуть відомості про суб'єкта туристичної діяльності до Єдиного туристичного реєстру.

Така дія замінить ліцензування туроператорської діяльності.

Також передбачать, що страхування туристів (страхування медичних витрат, від нещасних випадків та витрат пов'язаних з поверненням до України туриста, який перебуває поза межами України, та його проживання до такого повернення) стане обов'язковою умовою туроператорської діяльності і забезпечується туроператорами на основі договору доручення або агентського договору із страховиками.

Передбачать і норми, за якими місцеві фонди розвитку туризму утворюватимуть виконавчі органи місцевого самоврядування у складі місцевих бюджетів за рахунок туристичного збору та цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Читайте також:

- "Фірма бронює готель - кому випадає платити турзбір";

- "Відпочинок не за планом: чи очікувати від туроператора відшкодування моральної шкоди";

- "Туроператорська та турагентська діяльність: як оподатковувати ПДВ".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини