Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафує ДПС за подання одночасно двох або більше уточнюючих податкових розрахунків за ф. 1ДФ

1 жовтня 2020, 14:15
573
0
Реклама

Уточнюючий податковий розрахунок за ф. № 1ДФ подають, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник податків самостійно (у т.ч. за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданому ним податковому розрахунку (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ). Про це нагадали в ГУ ДПС у Тернопільській області.

Проте платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначені ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно виявлені (у т. ч. за результатами електронної перевірки).

Але враховуйте, що при поданні уточнюючих податкових розрахунків за ф. 1ДФ (одного чи декількох одночасно) для виправлення помилок, які призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку, при цьому не пов'язані з виконанням податковим агентом п. 169.4 ПКУ, застосовують штраф у розмірі 1020 гривень. Якщо протягом року після накладання штрафу платник податків подає повторно уточнюючий податковий розрахунок за ф. 1ДФ, то до такого платника податків застосовують штраф у розмірі 2040 гривень.

Сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

1 жовтня стартувала компанія із подання податкової звітності за ІІІ квартал 2020 року, серед яких ф. № 1ДФ. Зважайте, що у ф. № 1ДФ за ІІІ квартал застосовують оновлені ознаки доходів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини