Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри пропонує пільгове оподаткування ІТ в рамках "Дія City"

1 жовтня 2020, 16:25
453
0
Реклама

В Мінцифри презентували концепцію спеціального правового режиму для розвитку IT-галузі - "Дія City". Вона повинна надати низку правових та податкових особливостей для IT-сектору, а також зміни у трудовому законодавстві України.

Спеціальний правовий режим в рамках "Дія City" поширюватиметься на всю територію України, а вносити законодавчі зміни у функціонування зони буде заборонено протягом 15 років.

Пропонується, звісно, замінити податок на прибуток податком на виведений капітал за ставкою 10%. Податки на оплату працю передбачають:

- 5% ПДФО;

- ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної зарплати;

- 1,5% військового збору.

Представлена концепція передбачає гнучку адаптивну модель в трудових відносинах, фіксацію податкових ставок, захист від необґрунтованих обшуків, спроб тиску на бізнес.

Резидентами "Дія City" зможуть стати лише ті IT-компанії, діяльність яких відповідатиме спеціально розробленим КВЕДам "Дія City".

ІТ-компанії зацікавлять статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Практика складення облікової політики згідно з МСФЗ в IT-індустрії: основні засоби та нематеріальні активи";

- "Практика складення облікової політики згідно з МСФЗ в IT-індустрії: оренда, курсові різниці, довгострокові активи та інше";

- "Практика складення облікової політики згідно з МСФЗ в IT-індустрії: дебіторська та кредиторська заборгованості";

- "Практика складення облікової політики згідно з МСФЗ в IT-індустрії: доходи та витрати".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини