Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд зможе змінювати строки "карантинних" обмежень, заборон, пільг та гарантій

2 жовтня 2020, 12:35
1689
0
Реклама

На період дії карантину Уряду надали право скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених відповідними законами України, прийнятими з метою запобігання виникненню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, крім випадків, коли зазначене може призвести до обмеження конституційних прав чи свобод особи.

Ось така несподівана норма з'явилася в п. 4 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 17.09.2020 р. № 909-IX.

Фактично це означатиме, що Уряд зможе в "ручному" режимі, прийнявши відповідні постанови, змінювати терміни на які надавалися податкові пільги на час карантину, скорочувати мораторій на перевірки, припиняти соціальні "карантинні" виплати.

Однак додамо, що ст. 22 Конституції України вимагає аби при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускалось звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Читайте також:

- "У "червоній" зоні лишаються 2 міста - новий "карантинний" поділ із 5 жовтня";

- "За несвоєчасне подання та неподання податкових декларацій не штрафують до завершення карантину - ДПС";

- "Уряд запланував дворічний мораторій на перевірки використання підприємцями РРО та піврічний - на решту перевірок".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини