Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ставки у 5, 9 та 18% — Гетманцев повідомив про деталі податкової амністії

5 жовтня 2020, 09:10
1201
0
Реклама

Відповідно до законопроєкту, який найближчим часом мають зареєструвати у Верховній Раді, податкову амністію в Україні планують проводити протягом 9 місяців. Основна ставка складе 5%. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, інформує "Економічна правда".

"Концепт амністії повністю узгоджений. Тепер все залежить тільки від Офісу президента", - сказав він. "Параметри амністії: 5% - загальна ставка, 9% - підвищена ставка на активи, які знаходяться за кордоном, 18% на готівку", - пояснив Гетманцев.

За словами депутата, законопроєкт, у розробці якого він брав участь, передбачає, що термін, протягом якого платники податків зможуть легалізувати свої кошти, складе 9 місяців: "Ми хочемо її закінчити у 2021 році", - додав голова профільного комітету Ради.

На його думку, стимулом показати у декларації своє справжнє майно та реальні активи має стати запровадження автоматичного обміну податковою інформацією та плану протидії розмиванню бази оподаткування (BEPS).

Крім цього, законопроєктом передбачено, що декларації, які платники податків оприлюднять в межах податкової амністії, не можна буде використовувати у суді в якості доказів в інших справах.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини