Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці поділилися лайфхаками заповнення полів зведених ПН та РК до них

6 жовтня 2020, 08:20
1387
0
Реклама

ДПС нагадала, що у полі податкової накладної "Зведена податкова накладна" та полі розрахунку коригування "До зведеної податкової накладної" замість позначки "Х" слід зазначати код ознаки, який застосовується залежно від причини, з якої складається зведена податкова накладна/розрахунок коригування:

- "1" - у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв'язку з нарахуванням податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПКУ;

- "2" - у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв'язку з нарахуванням податкових зобов'язань відповідно до п. 199.1 ПКУ;

- "3" - у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 15 Порядку № 1307 (постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до ст. 188 і ст. 189 ПКУ, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг);

- "4" - у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 19 Порядку № 1307 (складені за операціями з постачання товарів/послуг, які мають безперервний або ритмічний характер постачання).

Це стосується й розрахунків коригування, складених починаючи з 01.12.2018 р. до податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН до 01.12.2018 р.

У розрахунках коригування, складених до податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН починаючи з 01.12.2018 р., код ознаки, що вказується у полі "До зведеної податкової накладної", має відповідати коду ознаки, який вказано у зведеній податковій накладній, до якої складається розрахунок коригування.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Загальні правила складання розрахунків коригування до податкових накладних ми розглянули в статті "Розрахунок коригування до податкової накладної: правила складання" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини