Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які права громадян на медичну допомогу при підозрі на коронавірус — роз’яснення омбудсмена

9 жовтня 2020, 15:05
9595
0
Реклама

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надав роз'яснення щодо права громадян на отримання медичної допомоги при захворювання чи підозрі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Перша порада від секретаріату омбудсмен: якщо у вас з'явилися симптоми COVID-19, такі як лихоманка, кашель, задишка, утруднене дихання, ви повинні зателефонувати своєму сімейному лікарю, лікарю педіатру чи терапевту, з яким Ви уклали декларацію на медичне обслуговування. За необхідності лікар направить до вас мобільну бригаду для тестування на COVID-19.

Тобто ви не шукаєте самостійно, де зробити тест, і не йдете до лабораторії, щоб здати аналізи. За викликом лікаря до вас додому зобов'язана приїхати мобільна бригада. Вона відбирає у вас зразки для тестування та доставляє їх до лабораторії.

Якщо ви не підписали декларацію із сімейним лікарем, педіатром, терапевтом або ж лікар відмовив у виклику мобільної бригади, незважаючи на наявність симптомів, необхідно зателефонувати на регіональну "гарячу лінію" з питань COVID-19, номера можна знайти на сайтах державних адміністрацій, а також Міністерства охорони здоров'я України. Тоді бригаду викличе диспетчер обласної "гарячої лінії".

Також наявні гарячі лінії:

- Центру громадського здоров'я України 0 800 505 840;

- Міністерства охорони здоров'я України 0 800 505 201;

- Міністерства закордонних справ України 044 238 16 57;

- Урядова гаряча лінія 1545.

Результати тестування повідомлять вам і Вашому лікарю. У разі підтвердження діагнозу, Ваш лікар надасть Вам рекомендації щодо самоізоляції та лікування в домашніх умовах, якщо перебіг захворювання є легким. Якщо перебіг захворювання є тяжким лікар надасть рекомендацію виклику екстренної медичної допомоги за номером "103" для проведення госпіталізації до закладу охорони здоров'я, який визначений для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Якщо ж з'являється утруднене дихання, висока температура, то необхідно відразу зателефонувати у "швидку допомогу" за номером "103".

Якщо, за висновком бригади екстреної медичної допомоги, ви не потребуєте госпіталізації, то вам нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації щодо самоізоляції. Також бригада "швидкої допомоги" направить до вас мобільну бригаду для забору зразків для тестування.

Якщо людину госпіталізують, то тестування на COVID-19 і все необхідне лікування буде надано у медичному закладі.

Усі послуги з лікування коронавірусної хвороби у стаціонарі та необхідні для цього лікарські засоби є для пацієнта безкоштовними.

Особи, які з Вами контактували, також мають пройти тестування на COVID-19, за рекомендаціями лікаря.

Медичні працівники здійснюють контроль за станом пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні вдома і контактних осіб. Вибір контролю обирається індивідуально, медичними працівниками (щоденні відвідування або опитування по телефону).

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини