Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначився з інвентаризацією документів щодо ділянок, права на які набуті до 1 січня 2013 року

13 жовтня 2020, 14:00
948
0
Реклама

На засіданні Уряду схвалено постанову "Про затвердження Порядку проведення інвентаризації документації із землеустрою, внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України". Про це повідомляє Мінекономіки. Таке рішення, упевнені там, сприятиме створенню прозорих умов для набуття у власність земельних ділянок, у тому числі сільськогосподарського призначення, громадянами та юридичними особами України.

Так, документом передбачається:

- затвердження Порядку проведення інвентаризації документації із землеустрою, що дозволить здійснити повну перевірку наявних матеріалів, які містяться в Державному фонді документації із землеустрою. Це дозволить визначити обсяг робіт із землеустрою, необхідних для внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, речові права на які (документи, що посвідчують права на них) зареєстровано до 1 січня 2013 року;

- внесення змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру та інших актів КМУ.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг за допомогою сервісу SMS-маяк Земля. Завдяки ньому можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою земельну ділянку на контроль.

"Систематичне наповнення Державного земельного кадастру відомостями про сформовані та зареєстровані земельні ділянки, в тому числі сільськогосподарського призначення, є надзвичайно важливим. Адже це забезпечує належну організацію робіт із землеустрою, удосконалює механізми правового регулювання протидії рейдерству у сфері земельних відносин, захист прав власників і користувачів земельних ділянок, спрощує доступу та користування відомостями Державного земельного кадастру тощо", - прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини