Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 16 жовтня звернення та особистий прийом громадян в ДПС проводять по-новому

21 жовтня 2020, 16:45
505
0
Реклама

Податківці звертають увагу, що із 16.10.2020 р. діє Порядок розгляду звернень та організації особистого прийому громадян в ДПС (наказ Мінфіну від 15.06.2020 р. № 297).

Саме ним визначені:

- порядок розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у ДПС та її територіальних органах;

- порядок приймання, попереднього опрацювання та реєстрації вхідних документів за зверненнями громадян та надсилання вихідних документів заявникам, оформлення реквізитів вихідного документа;

- порядок та строки розгляду звернень громадян;

- порядок організації особистого прийому громадян.

ДПС розглядатиме письмові звернення громадян, оформлені відповідно до вимог ст. 5 Закону України "Про звернення громадян", у яких зазначено:

- прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);

- місце проживання громадянина;

- викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Письмове звернення повинно бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати.

В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Застосовувати КЕП при надсиланні електронного звернення не потрібно. Проте електронне звернення, надіслане без КЕП, повинно мати вигляд сканкопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Усні звернення, залишені за допомогою засобів телефонного зв'язку без надання громадянами ідентифікаційних відомостей, вважаються анонімними. Окрім того письмові звернення без зазначення місця проживання, не підписані автором (авторами), а також такі, зі змісту яких неможливо встановити авторство, також визнають анонімними. Це у свою чергу позначатиме, що звернення розгляду не підлягають.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини