Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки часу чекати податківців на перевірку при ліквідації юрособи

28 жовтня 2020, 10:40
2679
0
Реклама

ДПС пояснила, в який термін призначають документальну позапланову перевірка юрособи, відокремленого підрозділу (філії) після внесення запису про їх припинення до ЄДР.

Таку перевірку призначають на підставі пп. 78.1.7 ПКУ. Зважайте, що за цією підставою знято мораторій на документальні перевірки.

Про рішення щодо припинення юрособи контролюючі органи дізнаються від держреєстраторів у порядку інформаційної взаємодії між ЄДР та інформаційними системами Центрального контролюючого органу.

Проводячи податковий контроль, пов'язаний з ліквідацією або реорганізацією платника податків, контролюючі органи організовують та планують його таким чином, щоб вимоги щодо сплати платежів були сформовані і отримані особою, відповідальною за погашення грошових зобов'язань або податкового боргу платника податків, не пізніше строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог (п. 11.6 розд. XI Порядку № 1588).

Про документальну позапланову перевірку керівник (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу приймає рішення, яке оформлюють наказом. Право на документальну позапланову перевірку платника податків (крім перевірок, передбачених пп. 78.1.21 ПКУ) надається лише у випадку, коли йому до початку зазначеної перевірки вручено копію наказу про документальну позапланову перевірку.

Однак термінів прийняття керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу рішення про призначення документальної позапланової перевірки юрособи, відокремленого підрозділу (філії) після внесення запису про їх припинення до ЄДР ПКУ не визначено.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 130.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини