Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетникам скасують вартісний критерій для основних засобів із 1 січня

29 жовтня 2020, 15:30
2999
0
Реклама

Мінфін підготував зміни до Методрекомендацій з бухобліку для суб'єктів держсектору. Проект відповідного наказу представили громадськості.

Зміни внесуть до Методрекомендацій з бухобліку основних засобів, запасів та щодо облікової політики суб'єкта державного сектору, затверджених наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 11.

Пропонується:

- вилучити норму, яка встановлює вартісні критерії для основних засобів. Вартісні ознаки предметів, що входять до складу МНМА, можна буде установлювати самостійно. Зміна вартісних ознак предметів, що входять до складу МНМА, розглядатиметься як зміна облікових оцінок. У зв'язку із зміною вартісних ознак зміни в бухобліку щодо основних засобів, зарахованих на баланс в попередніх періодах, не проводитиметься;

- скоротити кількість документів з обліку запасів;

- надати можливість розробляти власні форми для оформлення господарських операцій з надходження, руху та вибуття запасів відповідно до галузевих особливостей;

- визначати розпорядчим документом про облікову політику види звітних сегментів та їх пріоритетності; вартісні ознаки предметів, що входять до складу МНМА; строки корисного використання груп довгострокових біологічних активів.

Також читайте статтю "З 01.01.2021 вартісний критерій для "бюджетних" МНМА зникне зі Стандарту" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: два місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини