Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив правила встановлення тарифів на платне паркування

2 листопада 2020, 15:05
1189
0
Реклама

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 28 жовтня 2020 р. № 1019 вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів.

Так, оператором надалі буде юридична особа або фізична особа - підприємець, яка відповідно до рішення сільської, селищної, міської ради організовує та провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках, здійснює їх утримання, облаштування та обладнання, надає послуги з користування майданчиками та забезпечує відповідно до сплату збору за місця для паркування транспортних засобів.

Тарифами на послуги назвали вартість надання послуг із розрахунку на одне місце для платного паркування за визначений проміжок часу з урахуванням місця розташування майданчика, часу користування ним, типу транспортного засобу та категорій осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках. Тарифи встановлюються органом місцевого самоврядування.

До речі, тариф, окрім коефіцієнта завантаженості майданчика, буде враховувати і коефіцієнти, що встановлюються органами місцевого самоврядування для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі.

Вартість послуг буде визначатися відповідно до тарифу на послугу, встановленого органом місцевого самоврядування. Тариф на послугу розраховується, виходячи з розміру повної планованої собівартості послуг, планованого прибутку, розміру податків та зборів (обов'язкових платежів).

Також у новій редакції виклали формулу, за якою визначають тариф на послуги.

Зверніть увагу на наступні публікації:

- "Відрядження в межах України на авто: важливі "дрібниці"";

- "Закордонне відрядження на службовому автомобілі";

- "Як оформити роботу водіїв, які здійснюють міжміські перевезення";

- "Водій за власний рахунок відремонтував автомобіль за кордоном - чи є порушення законодавства?".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини