Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують податківці за вклеювання Z–звітів до КОРО

4 листопада 2020, 12:00
1197
0
Реклама

Податківці нагадали, що КОРО використовується лише у випадках проведення розрахункових операцій при відключенні електроенергії чи поломки РРО (пп. 1 п. 1 розд. ІІ Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО ).

Згідно з п. 6 гл. 4 розд. ІІ Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО суб'єкт господарювання має забезпечити збереження щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в паперовій та/або електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ПКУ - 1095 днів. Збереження суб'єктом господарювання щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в паперовій та/або електронній формі здійснюється у будь-який зручний та не заборонений чинним законодавством спосіб.

І тут податківці слушно зазначили, що місце зберігання щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в паперовій формі у діючому законодавстві не визначено, тому суб'єкт господарювання самостійно визначає це місце.

Тому, на їхню думку, підприємство може розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів, де визначити місцем зберігання щоденних Z-звітів КОРО. Тобто, як бачимо, за умови визначення внутрішнім документом місяця зберігання щоденних Z-звітів КОРО, не загрожує штраф за порушення встановленого порядку використання КОРО згідно з п. 3 ст. 17 Закону про РРО.

Про можливі проблеми у вигляді такого штрафу зазначалось у матеріалах видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Ведення КОРО з 01.08.2020: відповідаємо на запитання" та "Серпневі РРО-новації: готуймось до оновлених штрафів".

Чорна п'ятниця наближається! Встигніть першими скористатися акційними пропозиціями на доступ до матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Заповніть форму заявки.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у м. Києві від 22.09.2020 р. № 3961/ІПК/26-15-05-09-01-14

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини