Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін встановив правила професійного навчання аудиторів

4 листопада 2020, 16:10
1305
0
Реклама

Мінфін України своїм наказом від 06.07.2020 № 400 затвердив Порядок безперервного професійного навчання аудиторів. Під таким навчанням розуміють участь аудиторів у заходах з метою забезпечення професійного розвитку, підтримання на високому рівні та удосконалення практичних навичок з аудиту і набуття нових теоретичних знань за напрямами, визначеними ч. 2 ст. 19 Закону України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність".

Мінімальний обсяг, тривалість безперервного професійного навчання аудитора становлять 120 годин протягом трьох років поспіль за накопичувальною системою, але не менше 20 годин на рік. При цьому має бути забезпечено диференціацію видів безперервного навчання аудиторів.

Освітні заходи можуть проводити:

1) уповноважені юридичні особи;

2) уповноважені аудиторські фірми (для своїх співробітників);

3) уповноважені професійні організації аудиторів та/або бухгалтерів (для своїх членів).

Крім освітніх заходів аудитори можуть брати участь у короткострокових заходах (конференціях, заходах профільних органів влади, науково-практичних конференціях, семінарах, практикумах, вебінарах тощо). Також заходами з безперервного професійного навчання визнають публікації з питань аудиту, бухгалтерського обліку та оподаткування, участь у підготовці проектів нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку та аудиту, викладання у закладах вищої освіти і т.п.

Аудитор забезпечує контроль за власним проходженням безперервного професійного навчання за різними формами і видами та зберігає підтверджувальні документи про його проходження.

Перевірку дотримання вимог щодо безперервного професійного навчання аудиторів у передбачених Порядком № 400 випадках здійснюють Інспекція із забезпечення якості Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю та/або Аудиторська палата України.

За недотримання вимог щодо безперервного професійного навчання до аудиторів може застосовуватися одне зі стягнень, встановлених ч. 6 ст. 42 Закону України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Бажаєте отримати доступ до LIGA360 за найвигідніших умов чорної п'ятниці - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини