Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дива не сталося — депутати провалили відтермінування обов’язкових РРО для єдинників

5 листопада 2020, 08:45
1763
0
Реклама

Ми вже інформували про наміри відтермінувати запровадження загальнообов'язкових РРО для підприємців-єдинників - це було погоджено на екстреній нараді представників фракцій у вівторок. Але коли справа дійшла до голосування, то законопроєкт № 4313 "Про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" у першому читанні не набрав мінімально необхідних 226 голосів. І це попри солідний авторський колектив, включно з головою парламенту.

Законопроєкт пропонував внесення таких змін до ПКУ та Закон про РРО:

- перенесення на 01.01.2022 року вимоги щодо обов'язкового застосування РРО суб'єктами господарювання, які мають застосовувати РРО з 01.01.2021 року;

- перенесення на 01.01.2022 року вимоги щодо обов'язкового застосування РРО суб'єктами господарювання, які мають застосовувати РРО з 01.04.2021 року;

- перенесення на 01.01.2022 року запровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців та компенсації частини штрафних санкцій "кешбек".

Утім, не виключено, що після доопрацювання законопроєкт таки ухвалять під час повторного першого читання.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Бажаєте отримати доступ до LIGA360 за найвигідніших умов чорної п'ятниці - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини