Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дані про сплату податків із ЕК приймаються при оскарженні рішень ДПС

5 листопада 2020, 11:00
218
0
Реклама

В ході адміноскарження рішень податківців обов'язок довести, що будь-яке нарахування або будь-яке інше рішення контролюючого органу є правомірним, покладається саме на контролюючий орган (п. 56.4 ПКУ).

Однак обов'язок доводити правомірність нарахування або прийняття будь-якого іншого рішення контролюючим органом у судовому оскарженні встановлює процесуальний закон.

Завдяки меню "Стан розрахунків з бюджетом" приватної частини Електронного кабінету платник податків з використанням КЕП може отримати доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів.

Тому при адміністративному або судовому оскарженні рішень контролюючих органів платник податків має право використовувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, отриману із Електронного кабінету.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 134.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер.

В чорну п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН 6-го листопада у вас є можливість отримати незамінні продукти та системи для роботи бухгалтерів та аудиторів за найкращими цінами. Аби не пропустити шанс - заповнюйте заявку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини