Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдинники отримають об’єднану звітність з ЄП та ЄСВ із 2021 року

5 листопада 2020, 11:40
5768
0
Реклама

Мінфін оприлюднив проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578".

Його розробили у зв'язку з вимогами розділу ХІV ПКУ в частині ведення обліку та складення звітності платниками єдиного податку - ФОП четвертої групи та впровадження подання звітності із ЄСВ у складі звітності по єдиному податку.

Таким чином будуть реалізовані вимоги Законів № 115 та № 116. Саме ними передбачено, що подаватимуть звітність про нарахування ЄСВ у складі звітності з ПДФО (єдиного податку), у зв'язку з чим виникла необхідність доповнення податкових декларацій платника єдиного податку - ФОП та платника ЄП четвертої групи новим додатком, у якому відображатимуть звітні відомості про нарахований дохід застрахованої особи та суми нарахованого ЄСВ.

Тому із 2021 року отримаємо нові форми податкової декларації платника:

- платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця;

-платника єдиного податку четвертої групи.

Податкові декларації платника єдиного податку - ФОП та платника ЄП четвертої групи за новими формами подаватимуть за податкові звітні періоди 2021 року.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер.

В чорну п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН 6-го листопада у вас є можливість отримати незамінні продукти та системи для роботи бухгалтерів та аудиторів за найкращими цінами. Аби не пропустити шанс - заповнюйте заявку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини