Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали умову для виплати зарплати за рахунок готівкової виручки підприємства

11 листопада 2020, 10:50
1230
0
Реклама

Головне управління ДПС у Запорізькій області нагадало, що обмежень стосовно використання готівки, яка надійшла в касу, для виплати заробітної плати не встановлено. Але зберігати готівку в касі для виплати заробітної плати понад установлений ліміт каси підприємство має право протягом 3-х робочих днів з дня настання строків цих виплат.

Суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема, з фізичними особами - у розмірі до 50 тис. грн. уключно. Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи.

Так, цьому заборонено накопичувати готівкову виручку у касах підприємств понад установлений ліміт каси для здійснення витрат до настання строків цих виплат (п. 17 розд. II Положення № 148). Установа/підприємство має право зберігати в касі готівку для виплат, які належать до фонду оплати праці та здійснюються за рахунок готівкової виручки, понад установлений ліміт каси протягом 3-х робочих днів з дня настання строків цих виплат у сумі, зазначеній у переданих до каси відомостях на виплату готівки (п. 18 розд. II Положення № 148).

Рекомендуємо аналітичні матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Заборони й обмеження для єдинників щодо розрахунків";

- "Продаж товарів в інтернет-магазині: документування й облік відпуску товарів";

- "Повернення товару від покупця: документальне оформлення, розрахунки, облік й оподаткування";

- "Помилково отримані (перераховані) кошти: обліково-податкові наслідки";

- "Дозволені витрати у відрядженні й підтвердні документи".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини