Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помешкання в державних і корпоративних гуртожитках можна буде приватизувати — урядовий законопроект

11 листопада 2020, 12:15
1775
0
Реклама

Уряд схвалив проект Закону "Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2021 рік", який було розроблено Мінрегіоном. Про це інформує Урядовий портал. Законопроект вже зареєстрований у парламенті під № 4325.

Програмою передбачається передати у власність територіальних громад 490 гуртожитків, з яких 271 - державної власності та 219 - включених до статутних капіталів підприємств. "Це дозволить майже 70 тис. мешканців гуртожитків, які не мають можливості самостійно придбати чи побудувати власне житло, приватизувати свої помешкання", - наголосив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Закон України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" визначає, що мешканці гуртожитку, які проживають у гуртожитках державної форми власності, а також у гуртожитках, включених до статутних капіталів товариств, у тому числі тих, що в подальшому були передані до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужені в інший спосіб, набувають право на приватизацію займаних ними жилих приміщень у таких гуртожитках після їх передачі у власність відповідної територіальної громади.

Заплановано, що пооб'єктний перелік гуртожитків та графік їх передачі затверджуватиметься обласними та Київською міською державними адміністраціями на підставі прийнятих місцевими радами рішень про прийняття/передачу гуртожитків.

Проект закону передбачає здійснення заходів з відновлення документації на гуртожитки, визначення та благоустрій їх прибудинкових територій, капітальний ремонт, компенсацію суб'єктам господарювання, створеним у процесі приватизації, до статутних капіталів яких включено гуртожитки, за передачу у власність територіальних громад гуртожитків.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити тестовий доступ до LIGA360 можна за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини