Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити понесені витрати підприємця на купівлю у фізособи

11 листопада 2020, 13:25
1467
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області розповіло, що фізособа - підприємець як податковий агент при оплаті товарів, робіт, послуг (оренди та інше) у готівковій формі іншій фізособі - продавцю (виконавцю робіт, послуг), що не зареєстрована як самозайнята особа, може підтвердити понесені витрати:

- договорами та актами закупки (виконаних робіт, наданих послуг), складеними на його ім'я та фізособи - продавця (виконавця робіт, послуг);

- платіжними документами, що підтверджують факт утримання ПДФО (військового збору) та перерахування його до бюджету;

- відомостями з податкового розрахунку.

Податківці також нагадали, що фізособи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат, у якій за підсумком робочого дня, протягом якого отримано дохід, на підставі первинних документів здійснюються записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати (п. 177.10 ПКУ).

Форма Книги та Порядок її ведення затверджені наказом Міндоходів №481. Водночас у пп. 5 п. 6 відповідного Порядку встановлено, що документами, які підтверджують понесені витрати, безпосередньо пов'язані з отриманим доходом, можуть бути платіжні доручення, квитанція, фіскальний чек, акт закупки (виконаних робіт, наданих послуг) та інші первинні документи, що засвідчують факт оплати товарів, робіт, послуг.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360: ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини