Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям-єдинникам мають відновити карантинні виплати на дітей

17 листопада 2020, 12:15
19418
5
Реклама

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок нанаціональному рівні оприлюднив для обговорення проєкт постанови КМУ "Деякі питання виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям", підготований Мінсоцполітики. Передбачається, що на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року відновлять дію пунктів 1 і 2 Постанови № 329. Остання запроваджувала на період карантину та на один місяць після дати його відміни виплату допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Ці норми були скасовані Постановою № 641, яка набрала чинності 01.08.2020 р. І ось карантинні виплати ФОПам-єдинникам на дітей вирішили повернути.

При цьому передбачається, що тим особам, які вже отримували указану допомогу на дітей у травні-серпні, виплату допомоги буде продовжено в грудні 2020 року за листопад-грудень 2020 року без подання нової заяви та необхідних документів.

А ось ті особи, які звернуться по допомогу вперше, повинні подати заяви до 15 грудня 2020 року. Допомога буде призначена їм за листопад-грудень 2020 року.

Необхідність відновлення виплати допомоги єдинникам на дітей пояснюється запровадженням карантину вихідного дня. У разі поновлення виплати на допомогу зможуть претендувати ФОПи, які належать до першої та другої груп платників єдиного податку та:

- сплатили ЄСВ за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця; або

- зареєструвалися як фізичні особи - підприємці у січні - березні 2020 р.; або

- отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе ЄСВ.

Допомогу на дітей згідно з Постановою № 329 також призначали і виплачували ФОПам, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Допомогу виплачували на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини