Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці наголосили на обов’язковому повідомленні у разі надання в оренду нерухомості із об’єктом забруднення

17 листопада 2020, 13:45
221
0
Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадали платникам екоподатку про звітування при передачі в оренду нерухомості разом із стаціонарним джерелом забруднення.

Якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, тоді він повинен повідомити про це контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта екоподатку (п. 250.9 ПКУ). В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 ПКУ.

Водночас про об'єкти оподаткування або через які провадиться діяльність подають повідомлення за ф. № 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п. 8.4 Порядку № 1588).

Тому, у разі передачі в оренду або відчуження нерухомого майна разом із стаціонарним джерелом забруднення в середині звітного року, подають повідомлення за ф. № 20-ОПП і заяву контролюючому органу за місцем розташування джерел забруднення про виникнення (відчуження) об'єкта оподаткування екоподатком.

Декларує податкові зобов'язання з екоподатку платник за фактичний період перебування у користуванні об'єктів оподаткування, визначений у повідомленні за ф. 20-ОПП, у відповідному звітному (податковому) періоді.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини