Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ліквідує територіальні управління Держгеокадастру напередодні земельної реформи

19 листопада 2020, 10:55
2796
1
Реклама

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 16 листопада 2020 №1118 "Питання функціонування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру", інформує Урядовий портал. Нею ліквідували як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Натомість здійснять утворення територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру як структурних підрозділів апарату зазначеної Служби.

"Для забезпечення громадян якісними послугами замість ліквідованих управлінь будуть утворені територіальні органи Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, як структурні підрозділи центрального апарату. Це рішення, паралельно з передачею земель громадам, є кроком до перетворення Держгеокадастру в орган, що надаватиме громадянам якісні сервісні послуги та працюватиме над наповненням кадастру", - повідомив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко. Він наголосив, що за попередніми оцінками, виконувати свої функції Держгеокадастр зможе зі штатом менше ніж 4 тис. співробітників, а не 10 тис., як є зараз.

"Щодо співробітників і їхньої подальшої долі - ми будемо розглядати можливість максимального збереження профільних фахівців. У цьому нам доведеться конкурувати з територіальними громадами, які у зв'язку з передачею їм земель за межами населених пунктів, теж шукатимуть відповідних спеціалістів", - резюмував Голова.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини