Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифікація завершена, але прийняли нового вчителя: як оплачувати його роботу

23 листопада 2020, 10:10
1254
0
Реклама

В МОН пояснили нюанси оплати праці вчителя, якого прийняли на роботу після затвердження тарифікаційного списку.

Для початку нагадали, що місячну зарплату вчителів закладів загальної середньої освіти визначають множення ставки зарплати на фактичне навантаження на тиждень і розділивши отриманий результат на встановлену норму годин на тиждень (18 годин). Встановлена при тарифікації зарплата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

Тарифікаційні списки затверджують за погодженням із профспілкою не пізніше 5 вересня і подаються вищестоящому органу управління (п. 4 Інструкції № 102).

У свою чергу погодинна оплату праці педагогічних працівників допускають лише при оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин відсутності вчителів, вихователів, викладачів тощо, яке тривало не більше двох місяців, а також при оплаті працівників підприємств, організацій та установ, які залучаються для педагогічної роботи. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплату праці педагогічного працівника провадять з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції № 102.

Тому оплачують працю вчителів закладів загальної середньої освіти лише за тарифікацією, а у разі прийняття вчителя на роботу після затвердження тарифікаційного списку необхідно внести до нього відповідні зміни.

Джерело: лист МОН від 05.11.2020 р. № 1/11-7862.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини