Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальний чек по SMS, Viber, Telegram — ДПС пояснила нюанси для продавців

23 листопада 2020, 17:30
1415
0
Реклама

При продажу товарів (наданні послуг) суб'єкти господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані, зокрема, надавати покупцю в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції (далі - фіскальний чек), створений в паперовій та/або електронній формі (у т. ч., але не виключно з відтворюванням на дисплеї РРО чи дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний РРО), QR-коду, який дозволяє особі його зчитувати та ідентифікувати із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсилати електронний розрахунковий документ на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти). Норма виписана у п. 2 ст. 3 Закону про РРО.

Тому суб'єкт господарювання може надіслати фіскальний чек за оплачені товари (послуги) через ПРРО покупцю такими способами: електронною поштою (E-mail), Viber, Telegram, WhatsApp, або SMS, при цьому на пристрої повинна бути встановлена відповідна програма.

Відправлення повідомлення виконується в загальному порядку від імені власника SIM-карти. Про доставку фіскального чеку від покупця надходить SMS-повідомлення.

Разом з тим суб'єкт господарювання може пересвідчитись, що покупець отримав фіскальний чек, надіславши на наданий покупцем абонентський номер (Viber, Telegram, WhatsApp) та/або адресу його електронної пошти повідомлення із вимогою зворотного інформування.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Ознайомтеся зі статтею "Програмні РРО: працюємо за порядками Мінфіну" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини