Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівниці у відпустці по догляду за дитиною нарахована премія: що із ЄСВ

24 листопада 2020, 10:00
1852
0
Реклама

ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадує страхувальникам про обов'язок нараховувати ЄСВ із розміру мінімальної зарплати у випадку, коли база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (ч. 5 ст. 8 Закону № 2464).

Умова застосування зазначеної норми - перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

Якщо найманим працівникам, які знаходяться у відпустках у зв'язку з вагітністю та пологами/по догляду за дитиною до трьох та шести років, виплачені виробничі премії в розмірі меншому мінімальної зарплати, суму ЄСВ обчислюють як добуток розміру мінімальної зарплати та ставки ЄСВ.

Адже премія - це основний вид додаткової, понад основну зарплату, винагороди, яку виплачують за результатами трудової діяльності та виробництва в цілому за показниками та умовами оцінки цих результатів, визначеними підприємством.

До виробничих премій належать ті, що пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій (пп. 2.2 розділу 2 Інструкції № 5). Їх виплачують за фактично відпрацьований час.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини