Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен обов’язково РРО при розрахунках з використанням терміналів або платіжних сервісів

27 листопада 2020, 08:30
5239
0
Реклама

Питання розрахунків через платіжні системи та необхідності використання при цьому РРО не є новими. Та попри це вони не втрачають актуальності.

Найчастіше з запитами щодо обов'язковості РРО звертаються при здійсненні розрахунків з використанням терміналів або платіжних сервісів.

У зв'язку із цим господарюючим суб'єктам періодично доводиться поринати у тонкощі ідентифікації розрахунків на предмет їх "готівковості-безготівковості" у розумінні законодавця. Бо ж від цього розуміння залежить використовувати РРО чи ні.

Докладніше розібратися із тим, коли застосовувати РРО та платіжні термінали допоможе матеріал видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Інтернет-магазин: як оформити розрахунки".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Один з прикладів - чи потрібен РРО якщо розрахунки з підприємством за проведені дослідження пацієнти будуть самостійно здійснювати через мобільний POS-термінал Приватбанку, що встановлений на території комунального закладу охорони здоров'я, а грошові кошти за договором еквайрінгу з Приватбанком будуть зараховуватись на поточний рахунок підприємства?

Відповідь податківців зводиться до обов'язковості застосування РРО у такому випадку.

Джерело: ІПК ДПС України від 28.08.2020 р. № 3596/ІПК/99-00-07-05-01-06

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до податковового та бухоблікового законодавства - користуйтеся LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини