Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригувати фінрезультат до оподаткування на амортизацію ОЗ, що формують "незавершенку"

27 листопада 2020, 14:35
879
0
Реклама

У головному податковому відомстві розповіли, що сума нарахованої в бухгалтерському обліку амортизації основних засобів, які приймають участь у створенні іншого об'єкта основних засобів, може не включатися у бухгалтерському обліку до витрат звітного періоду і не впливати на фінансовий результат до оподаткування, визначений у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, а капіталізуватися та враховуватися при формуванні вартості об'єкта незавершеного будівництва.

Враховуючи зазначене, фінансовий результат до оподаткування збільшується на суму нарахованої в бухгалтерському обліку амортизації основних засобів (нематеріальних активів) та зменшується на суму розрахованої амортизації основних засобів (нематеріальних активів) відповідно до п. 138.3 ПКУ незалежно від того, чи включена така амортизація до складу витрат за правилами бухгалтерського обліку, чи її включено до вартості об'єкта незавершеного будівництва.

При визначенні різниць згідно з пп. 138.1 та 138.2 ПКУ враховується вся сума нарахованої у звітному періоді амортизації основних засобів (нематеріальних активів) без її розподілу на частину амортизації, що брала участь у визначенні фінансового результату до оподаткування у складі витрат.

Докладніше про "Різниці, на які коригується фінансовий результат, для визначення податку на прибуток" можна дізнатися з ресурсу Довідники. Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини