Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зазначила особливості направлення декларацій поштою

2 грудня 2020, 10:15
868
0
Реклама

Надсилати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення податкову звітність допускає п. 49.3 ПКУ.

Проте платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації контролюючому органу лише в електронній формі (п. 49.4 ПКУ). Виключно електронну форму також мають використовувати для подання податкової звітності з ПДВ.

У разі надсиланні податкової декларації поштою, платник податку зобов'язаний її відправити на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку її подання (п. 49.5 ПКУ).

Внутрішні поштові відправлення з позначкою "Звіт" (листи та бандеролі з оголошеною цінністю, посилки) подають для пересилання лише з описом вкладення (п. 60 Правил № 270).

При прийманні внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнює відправник у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладають до поштового відправлення, другий видають відправникові. Під час приймання для пересилання письмової кореспонденції на адресному боці кожного поштового відправлення проставляють відбиток календарного штемпеля.

Якщо так сталося, що втратили або зіпсували поштове відправлення чи затримали його вручення контролюючому органу з вини оператора поштового зв'язку, тоді такий оператор несе відповідальність відповідно до закону (п. 49.6 ПКУ).

В такому випадку платник податків протягом 5 робочих днів з дня отримання повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення зобов'язаний надіслати поштою або надати особисто (за його вибором) контролюючому органу другий примірник податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.

Джерело: роз'яснення ГУ ДПС у Тернопільській області.

Швидка допомога бухгалтеру з питань подання звітності - це Liga:Report. Спробуйте онлайн-сервіс та переконайтеся як просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для юридичних осіб та жодних доплат за модулі. Отримайте тестовий доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини