Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаткові оплачувані відпустки на дітей надаватимуть і татусям - Рада прийняла у першому читанні Закон

2 грудня 2020, 12:35
2011
0
Реклама

2 грудня 2020 року Рада прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною" (№ 3695).

Тож незабаром може з'явитись новий вид відпустки - відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, яка оплачується за рахунок роботодавця. Пропонується, щоб така відпустка надавалася одній із перелічених осіб:

- чоловіку, дружина якого народила дитину;

- батьку дитини у разі, якщо він не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки;

- бабі або діду, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за дитиною, якщо мати (батько) дитини є одинокою матір'ю (батьком).

Також пропонують зробити відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків дитини (матері та батька).

Доповнять положення ст. 1821 КЗпП та ст. 19 Закону України "Про відпустки" щодо права працівників (чоловіка та жінки), які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку. А також передбачать можливість для чоловіків, які мають дітей віком до 14 років або дитину з інвалідністю, та батьків, що виховують дітей без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі) встановити скорочену тривалість робочого часу.

В нагоді стане стаття "Соціальна додаткова відпустка на дітей: чи вносити до графіка та як надавати" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини