Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За заборону працівникам надавати пояснення при перевірці ФОПа оштрафували на 417 тис. грн

2 грудня 2020, 15:50
912
0
Реклама

ГУ Держпраці в Одеській області застерігає роботодавців від недопуску інспекторів праці до перевірки та наводить обставини однієї судової справи, де підприємець отримав штраф. Йдеться про постанову П'ятого апеляційного адміністративного суду від 14.11.2019 р. у справі № 420/3238/19.

ФОП прагнув у судовому порядку визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу у розмірі 417300 грн за порушення, передбачене абз. 7 ч. 2 ст. 265 КЗпП. Воно полягало у створенні перешкод у проведенні інспекційного відвідування.

Як з'ясувалося в суді, на підставі наказу та направлення від ГУ Держпраці в області посадові особи прийшли на перевірку за адресою ФОП.

Надалі за допомогою відео фіксували спроби поспілкуватися із працівницею ФОП. Проте вона зв'язалася за власним телефоном з ФОП, яка у телефонній розмові повідомила, що не надає згоду на відібрання у її працівників усних та письмових пояснень.

Тобто ФОП свідомо відмовила інспектору у праві на відібрання пояснень у працівників, що чітко зафіксовано на відео. Зазначені обставини і стали підтвердженням того, що ФОП створила перешкоди для інспекційного відвідування, які унеможливили подальше його проведення.

Сформувати безпрограшну позовну заяву? Зазирнути в майбутнє й наперед дізнатися рішення суду? Це нова реальність. ЛІГА:ЗАКОН презентувала Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Детальніше за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини