Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідація ЦНАПів у райдержадміністраціях — набрав чинності Закон

3 грудня 2020, 16:50
5610
0
Реклама

Набрав чинності Закон від 03.11.2020 р. № 943-ІХ щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі.

Законом, зокрема, ліквідовуються ЦНАПи, утворені районними державними адміністраціями. Натомість, передбачено надання послуг тільки у ЦНАП органів місцевого самоврядування. Закон також надає повноваження Кабінету Міністрів встановлювати вимоги до ЦНАП.

У ЦНАП надаватимуться усі адміністративні послуги органів місцевого самоврядування, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, а також адміністративні послуги за договорами щодо обслуговування у ЦНАП жителів інших територіальних громад; у ЦНАП також надаватимуться інші публічні послуги. ЦНАПи зможуть мати власні найменування та символіку.

Деякі адміністративні послуги можна буде отримати навіть без подання заяви. Дії органів влади, пов'язані з реалізацією прав осіб, визнаватимуться адміністративними послугами, а тому будуть здійснюватися не на розсуд владних органів, а за процедурою, у строки та на підставі документів, визначених нормативно-правовими актами.

Передбачається, що ЦНАП органів місцевого самоврядування обов'язково утворюватимуться в усіх населених пунктах з чисельністю населення більше 1 тисячі; врегулювання питань утворення ЦНАП здійснюватиметься об'єднаними територіальними громадами; старостам будуть надані окремі функції адміністратора.

Закон також передбачає ліквідацію Єдиного державного порталу адміністративних послуг і утворення Єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Це дасть змогу збільшити кількість послуг, які надаватимуться онлайн - без обов'язкового відвідування ЦНАПів.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини