Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На держслужбі дозволять працювати після 65 років — Рада підтримала законопроєкт

4 грудня 2020, 09:25
1545
0
Реклама

Парламентом прийнято за основу із скороченням строку підготовки законопроєкт № 4096. Ним пропонується внести зміни до Закону України "Про державну службу". Зокрема, виключити норму щодо заборони вступу на державну службу особи, яка досягла 65-річного віку. А тому надають можливість призначення особи, яка досягла 65-річного віку, на посаду державного служби - на один рік з правом повторного призначення без обов'язкового проведення конкурсу.

Законопроєктом передбачається також, що у зв'язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб'єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою, але не більше як до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

До речі, державні службовці, звільнені у зв?язку з виходом на пенсію після 1 травня 2016 року до набрання чинності цим Законом, можуть бути за рішенням суб?єкта призначення поновлені на державній службі на умовах, встановлених для державних службовців, строк перебування на державній службі яких продовжено.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини