Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пояснили, чи потрібна підприємцю-єдиннику печатка

8 грудня 2020, 10:05
2159
0
Реклама

У ГУ ДПС у Київській області нагадали, що Закон № 1206 вніс зміни до низки кодексів та законів України, спрямовані на перехід до добровільності використання печаток суб'єктами господарювання приватного права.

Так, згідно з ч. 4 ст. 62 ГКУ підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків та може мати печатки. Особливості статусу громадянина як суб'єкта господарювання визначено у ст. 128 ГКУ, яка не містить вимог щодо обов'язкової наявності печатки у суб'єкта господарювання.

Ось і нормативно-правові акти з питань оподаткування не передбачають обов'язку платника податків повідомляти контролюючі органи про отримання або знищення печатки.

Водночас, згідно з ПКУ (в тому числі п. 48.3) форми документів, які подаються до контролюючого органу (заяви, повідомлення, податкові декларації тощо), передбачають засвідчення підпису фізичної особи - підприємця або посадових осіб юридичної особи печаткою за її наявності.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та також забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини