Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Застосування РРО при продажу нерухомості — бути чи не бути

9 грудня 2020, 14:30
391
0
Реклама

За загальним правилом, при здійсненні розрахунків у безготівковій формі шляхом переказу коштів з платіжних систем Приват 24, Монобанк, Liqрау, Роrtmonе та інших (тобто із застосуванням ЕПЗ) застосування РРО є обов'язковим.

Якщо за попереднім договором купівлі-продажу квартири фізична особа здійснює оплату через інтернет-банкінг та інтернет-еквайринг (Приват 24, Монобанк, LiqРау, Роrtmonе та інші) із зазначенням реквізитів такого договору, то місце здійснення розрахунків визначити неможливо - відповідно застосування РРО обов'язковим не є.

А от якщо такий розрахунок буде проводитися, наприклад, у офісі посередника і у договорі буде здійснено відмітку про сплату, у такому випадку має бути виданий відповідний розрахунковий документ РРО із зазначенням відповідної форми оплати.

Докладніше про тему "Форма та зміст розрахункових документів" можна дізнатися з модуля Ситуації. Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 26.08.2020 р. № 3586/ІПК/99-00-07-05-01-06

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини