Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк визначив рівень облікової ставки на період до 21 січня 2021 року

11 грудня 2020, 13:50
488
0
Реклама

Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. З одного боку, це не змінює стимулюючий характер монетарної політики, що є важливим для відновлення економіки, а з іншого - й надалі сприятиме збереженню помірних темпів інфляції, яка суттєво прискорилася останнім часом, інформує сайт НБУ.

У листопаді споживчі ціни зросли на 3,8% у річному вимірі. У місячному вимірі зростання індексу також було відчутним - на 1,3%. Такий приріст був вищим, ніж очікував Національний банк. Вплив "карантину вихідного дня", за оцінками НБУ, був порівняно незначним, хоча й призвів до погіршення настроїв бізнесу та споживачів. Надалі очікується подальше зростання споживчих цін у наступні місяці.

Основним припущенням, яке Правління Національного банку бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Співпраця з Фондом залишається фундаментом для відновлення української економіки. Фінансування від МВФ та інших міжнародних партнерів є критично важливим для здійснення запланованих бюджетних видатків.

Національний банк, хоча й проводитиме м'яку монетарну політику, готовий також відреагувати підвищенням облікової ставки на пришвидшення інфляції в умовах пожвавлення світової та української економік.

Збереження облікової ставки на рівні 6% ухвалене рішенням Правління Національного банку України від 10 грудня 2020 року № 726-рш "Про розмір облікової ставки".

Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 21 січня 2021 року.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини