Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При скороченні посад сумісникам обов’язково виплачують вихідну допомогу — Мінекономіки

Реклама

При скороченні чисельності або штату працівників, що тягне за собою звільнення працівників на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП, виплачують вихідну допомогу у розмірі не менше середнього місячного заробітку (ст. 44 КЗпП).

При цьому КЗпП не передбачає норм, які б передбачали невиплату сумісникам вихідної допомоги при звільненні на підставі п. 1 ч. 1 ст.40 КЗпП.

Проте для працівників держсектору треба зважати на окремі підстави для звільнення сумісників. Зокрема, згідно із п. 8 Положення № 43 звільнення з роботи за сумісництвом провадиться з підстав, передбачених законодавством, а також у разі прийняття працівника, який не є сумісником, чи обмеження сумісництва у зв'язку з особливими умовами та режимом праці без виплати вихідної допомоги.

Джерело: лист Мінекономіки 30.11.2020 р. № 3511-03/71090-01.

Ознайомтеся зі статтею "Помилки в разі звільнення, за які можливі штрафи Держпраці" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Снігопад знижок на професійні продукти від ЛІГА:ЗАКОН розпочато! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини