Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи доцільна нова посада фахівця із закупівель у школах — МОН

Реклама

У МОН пояснили закладам освіти чи треба вводити до штатного розпису посаду фахівця з публічних закупівель (лист від 05.11.2020 р. № 1/11-7861).

За вимогами ч. 1 ст. 11 Закону України "Про публічні закупівлі" за організацію та проведення закупівель відповідальна уповноважена особа, яку визначає або призначає замовник одним з таких способів:

1) поклавши на працівника (працівників) із штатної чисельності функцій уповноваженої особи як додаткової роботи з відповідною доплатою згідно із законодавством;

2) увівши до штатного розпису окрему (окремі) посади (посад), на яку будуть покладені обов'язки виконання функцій уповноваженої особи (уповноважених осіб);

3) уклавши трудову угоду (контракт) згідно із законодавством.

Проте Типовими штатними нормативами закладів загальної середньої освіти, затвердженими наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, не передбачено введення такої посади, як фахівець з публічних закупівель.

Натомість керівник закладу має право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для цього закладу, в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу. Також керівники закладів можуть при виробничій необхідності за рахунок спецфонду вводити додаткові посади, необхідні для забезпечення освітнього процесу.

Тож, у закладах освіти, що проводять незначну кількість закупівель на рік та штатну чисельність працівників яких у зв'язку з цим збільшувати недоцільно, розпорядчим рішенням керівника закладу обов'язки уповноваженої особи покладають на працівника(ів) зі штатної чисельності закладу. Але в обов'язковому порядку встановлюють цій особі доплату за виконання додаткової до основних посадових обов'язків роботи. Йдеться про доплату (за суміщення професій (посад), за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт) в розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати), яку передбачає наказ МОН від 26.09.2005 р. № 557.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини