Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПи й наймані працівники можуть оформити заявку на державну допомогу у зв’язку з "карантинними канікулами" — поради КМУ

Реклама

Урядовий портал нагадує, що 14 грудня на порталі "Дія" запрацювала послуга - подання заяви на отримання матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам. Якщо основний вид діяльності підпадає під обмеження, то можна оформити заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги до 31 грудня включно.

Отримати допомогу від держави можуть:

1. Наймані працівники юридичних осіб або ФОПів, якщо:

- основний КВЕД належить до тих, стосовно яких вжито карантинні заходи;

- організація, у якій ви працюєте, нарахувала ЄСВ за ІІІ квартал 2020 року;

- середня заробітна плата найманого працівника не перевищує 30 тис. грн на місяць за ІІІ квартал;

- найманий працівник не працює за сумісництвом в організації.

2. ФОПи, якщо:

- станом на 31.10.2020 р. основний КВЕД віднесено до тих, стосовно яких вжито карантинні заходи;

- займається діяльністю понад 3 місяці;

- сплатив ЄСВ не менше, ніж за три місяці у 2020 році;

- не є одночасно найманим працівником.

Про те, як оформити заяву на порталі "Дія" чи в застосунку, ми вже вам детально розповідали.

Своєю чергою, Мінцифри інформує, що понад 33 тисячі українців успішно подали заяви на отримання матеріальної допомоги ФОПам у Дії. У відомстві зазначають, що з моменту запуску послуги "Одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам" сотні тисяч користувачів одночасно намагаються подати заяву. Це сягає показника у понад 1000 запитів у секунду, що вплинуло на стабільність роботи застосунку і порталу Дія. У міністерстві стверджують: "Якщо у вас не виходить, зробіть паузу і спробуйте пізніше. Подати заяву на отримання допомоги можна з 14 до 31 грудня включно. Якщо ви вже подали одну заяву, не намагайтесь надсилати одразу ще одну. Про усі статуси вашої заяви ви можете дізнатися у вашому кабінеті громадянина на порталі Дія або через push-сповіщення у застосунку. Інформація про зарахування коштів надійде від вашого банку".

Зверніть увагу, що отримати виплату можна лише через Дію. Тож у Мінцифри радять: не ведіться на фейкові новини, шахраїв та сервіси, які пропонують перерахувати гроші, щоб отримати виплату. А також не передавайте свої дані третім особам.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини