Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для окремих товарних груп Рада встановила знижену ставку ПДВ

Реклама

Верховна Рада прийняла Закон на підставі законопроєкта № 3656, яким запроваджено знижену ставку ПДВ у розмірі 14 % для сільськогосподарської продукції, що відносяться до товарних груп 0102, 0103, 0401 (в частині молока незбираного), 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1201, 1204 00, 1205, 1206 00, 1207, 1212 91 згідно з УКТ ЗЕД. Зазначеними кодами охоплюється, зокрема: велика рогата худоба, жива; свині, живі; пшениця; жито; ячмiнь; овес; кукурудза; соєвi боби; насiння льону; насiння свирiпи та ріпаку, насiння соняшнику; насiння та плоди iнших олiйних культур; цукрові буряки. Винятком будуть операцій з ввезення на митну територію України товарів, визначених у п. 197.18 ПКУ.

Ставка податку, яка діяла до першого числа звітного (податкового) періоду, з якого застосовується ставка ПДВ у розмірі 14%, застосовується у разі:

1) постачання на митній території України відповідної продукції (товарів), яке відбувається після перерахування платником податку попередньої оплати (авансу), що була отримана до першого числа звітного (податкового) періоду, з якого застосовується ставка ПДВ у розмірі 14 відсотків;

2) коригування податкових зобов'язань при поверненні попередньої оплати (авансу) або повернення продукції (товарів), що були отримані до першого числа звітного (податкового) періоду, з якого застосовується ставка у розмірі 14%;

3) коригування податкових зобов'язань при зміні договірної (контрактної) вартості продукції (товарів), поставка якої відбулася до першого числа звітного (податкового)періоду, з якого застосовується ставка у розмірі 14%.

У разі здійснення платником операцій з постачання на митній території України відповідної продукції (товарів), яка була придбана до першого числа звітного (податкового) періоду, з якого застосовується ставка у розмірі 14%, за таким платником зберігається податковий кредит з ПДВ у розмірі, який був нарахований при придбанні та/або постачанні такої сільськогосподарської продукції (товарів).

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього Закону.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН, на які саме триває снігопад знижок! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою до 60%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини