Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подати авансовий звіт за витрачені на будматеріали бюджетні кошти

Реклама

Замовники будівельних робіт за бюджетні кошти повинні перерахувати підряднику аванс за умовами контракту у розмірі не більше 30% вартості річного обсягу робіт (п. 19 Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2001 р. № 1764).

Підрядник, в свою чергу, зобов'язаний використати одержаний аванс на придбання і постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, конструкцій, виробів протягом 3 місяців після одержання авансу. По закінченні тримісячного терміну невикористані суми авансу повертають замовнику.

Казначейство звернуло увагу на те, що розмір та строк попередньої оплати можуть визначатися головним розпорядником бюджетних коштів виходячи із необхідності, що обґрунтовується, зокрема, реальним станом поставки товару, виконання робіт, надання послуг, помісячним розподілом бюджетних асигнувань, сезонністю робіт, циклом виробництва (п. 1 Постанови КМУ "Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" від 04.12.2019 № 1070).

Як вказує Мінрегіон в листі від 26.10.2018 р. № 7/15.2/11532-18, для звітності витрачених коштів можна використовувати акт приймання виконаних будівельних робіт, за формою № КБ-2в, яка встановлена Національним стандартом ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 "Правила визначення вартості будівництва". Казначейство порадило з питаннями щодо оформлення та складання акту як авансового звіту звернутися саме в Мінрегіон, який є головним органом що забезпечує формування державної політики у сфері архітектурно-будівельного контролю.

Про те, як бюджетнику підтвердити витрачання коштів у різних ситуаціях читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку на БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: лист Державної казначейської служби України від 13.10.2020 р. № 16-06-06/18084

Снігопад знижок до 60% на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бухгалтерів, кадровиків та аудиторів від ЛІГА:ЗАКОН. Контролюйте своєчасність і повноту сплати податків до бюджету, читайте професійні новини з перевірених джерел та формуйте власні вибірки з нормативних документів, судових рішень, контрагентів. Не пропустіть найвигідніші пропозиції для продуктивного 2021 року, до завершення акції залишились лічені дні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини