Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Амортизацію МНМА у прибутковій декларації не показують

Реклама

Коригування фінрезультату до оподаткування на різниці, які виникають при нарахуванні амортизації застосовується виключно для активів, що є основними засобами або нематеріальними активами.

В цілях ж оподаткування податком на прибуток МНМА не належать до основних засобів.

Тож, у рядках 1.1.1 та 1.2.1 АМ додатка РІ до декларації зазначаються різниці, які виникають при нарахуванні амортизації основних засобів або нематеріальних активів без врахування амортизації МНМА.

Оскільки ж загальна амортизація, яка накопичена на субрахунках 13 рахунку включає, зокрема, амортизацію по субрахунку 132, на якому накопичується знос МНМА - значення рядка 1.1.1 додатка РІ до декларації, у якому відображається сума нарахованої амортизації основних засобів або нематеріальних активів відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, що враховується для збільшення фінрезультату до оподаткування, то вона може не співпадати із значенням рядка 2515 розділу III "Елементи операційних витрат" Звіту про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід).

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Прибуткову" декларацію знову відредагували: ознайомлюємося зі змінами".

Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку на та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПС від 14.12.2020 р. № 5168/ІПК/99-00-05-05-02-06 та від 15.12.2020 р. № 5196/ІПК/99-00-05-05-02-06 .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини