Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплачують повноцінно лікарняний працівнику, який звільняється — Мінсоцполітики

Реклама

У випадку, коли працівник звільнений у період перших 5 днів тимчасової непрацездатності, за кошти роботодавця оплачують дні тимчасової непрацездатності, які припадають на період перебування у трудових відносинах, а починаючи з 6-ого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності надають допомогу по тимчасовій непрацездатності за рахунок коштів Фонду соцстраху. Відповідний висновок викладено у листі Мінсоцполітики від 15.12.2020 р. № 11599/0/290-20/45.

Це пояснюється тим, що Порядок № 440 не містить положення щодо оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності, на відміну від того, як це передбачено при наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності починаючи з 6-ого дня непрацездатності за рахунок коштів Фонду соцстраху.

Підстава для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності - листок непрацездатності.

Зверніть увагу, що нещодавно МОЗ змінив порядок видачі листків непрацездатності.

Ознайомтеся зі статтею "Чи можна оплатити лікарняний, якщо втрачено листок непрацездатності" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Замовте доступ до медіа.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини