Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для списання недоїмки із ЄСВ для "сплячих" ФОП треба подати заяву до 1 березня

Реклама

ФОП (крім спрощенців) та особи, які провадять незалежну профдіяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від діяльності, мають право на списання суми недоїмки ЄСВ, а також штрафів та пені, нараховані на ці суми недоїмки. Про це нагадали в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Для цього вказаним категоріям самозайнятих осіб необхідно до 1 березня 2021 року звернутися до податкового органу з відповідною заявою. Шаблон такої заяви також надали податківці.

Однак платникам ЄСВ, які звернулися із заявами про списання недоїмки, штрафних санкцій та пені у строк до 31.08.2020 року (на підставі Закону № 592), але їх діяльність на момент звернення вже була припинена в періоді з 01.01.2017 року до 03.06.2020 року, звертатися із заявою повторно не потрібно.

При наявності у вказаної категорії платників боргів з ЄСВ, яка виникла після 03.06.2020 року і пізніше, вони зобов'язані повторно подати заяви про списання.

Водночас, всі інші суб'єкти (які не зверталися раніше, або яким було відмовлено у списанні через недотримання вимог обов'язкових документів, необхідних для списання) можуть звернутися із відповідною заявою про списання до податкового органу, у якому вони перебувають (перебували) на обліку як платники ЄСВ.

Списання заборгованості щодо недоїмки зі сплати ЄСВ, несплаченої станом на 01.12.2020 року здійснюватимуть за період з 01.01.2017 року до 01.12.2020 року, а щодо штрафів та пені, нарахованої на ці суми недоїмки - за період з 01.01.2017 року включно до дати подання заяви про списання недоїмки.

Не пропустіть зимові знижки до - 60% на системи ЛІГА:ЗАКОН для бухгалтера! Обирайте рішення для себе та оцініть всі переваги роботи з інформаційно-правовими системами:

- Різноманітні бухгалтерські ситуації.

- Відповіді контролюючих органів на гарячі питання.

- Повна база законодавства та новації.

- Форми та бланки з формулами, готові до заповнення .

- Бухгалтерські проводки, калькулятори відпусток та індексації зарплати.

Замовляйте вже зараз за посиланням, до завершення акції залишились лічені дні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини