Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня зарплату можна виплачувати на рахунки будь-якого банку

Реклама

Із 1 січня працюють зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. № 22. Вони внесені постановою Правління НБУ від 24.04.2020 р. № 56.

Саме ці новації дозволяють вільний вибір працівниками банку для виплати зарплати та визначають нову відомість для бухгалтера.

Супровідною відомістю виступає супровідний документ, який подає платник під час переказу зарплати. Вона містить перелік обов'язкових реквізитів та загальну суму переказу, зазначену в платіжному дорученні.

Платник, якщо це передбачено договором між банком і платником, зможе перерахувати кошти на рахунок банку для подальшого їх переказу цим банком на рахунки отримувачів, які відкриті в цьому банку або в інших банках.

При перерахуванні коштів для виплати зарплати більше ніж одному працівникові разом із платіжним дорученням подається відомість, яка має містити такі обов'язкові реквізити:

- номер рахунку отримувача;

- код отримувача;

- сума платежу;

- підписи платника;

- призначення платежу.

Тож тепер працівник може зазначити бухгалтеру власний рахунок за стандартом IBAN, відкритий у будь-якому банку, а бухгалтер сформує відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. Далі банк, який обслуговує роботодавця, автоматично буде переказувати суми коштів, на рахунки, надані працівниками.

Але, аби все це працювало, вказані умови мають бути в договорі із обслуговуючим банком.

Також читайте матеріал "Чи можна виплачувати зарплату знявши гроші через картку "ключ до рахунку"?" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини